BIBLIOTECA COLLDEGRIA
BIBLIOTECA COLLDEGRIA
La Cellera de Ter

SERVEIS BIBLIOTECA

Tot seguit us detallem els serveis que us ofereix la biblioteca Colldegria de la Cellera de Ter.

Serveis:

 • Préstec. El préstec és de 21 dies per als llibres, i de 14 dies per a DVD, revistes i CD. Es poden demanar pròrrogues pel mateix termini que el préstec sempre que no hi hagi cap reserva feta. La pròrroga es pot efectuar personalment, per telèfon o per correu electrònic.
 • Préstec interbibliotecari. Si no trobeu el títol que busqueu, disposem de servei de préstec interbibliotecari i en un termini d’una setmana us el farem arribar a la biblioteca. El préstec interbibliotecari és de 45 dies, sense possibilitat de renovació)
 • Espai infantilEn aquest espai hi trobareu documents per a infants a partir de 6 anys i per a joves, i també llibres per a pares i mares.
 • Coneixements: fons amb varietat temàtica, per un espai de coneixements infantils (6-12 anys).
 • Hemeroteca: aquí podreu trobar-hi revistes com Namaka i Cavall Fort.
 • Imaginació: són els espais dedicats a l’àlbum il·lustrat, la poesia, el teatre i els còmics. La part més voluminosa està dedicada a les novel·les, i es divideix en sectors d’edat:
 1. I1 (tira blava) de 0 a 7 anys
 2. I2 (tira vermella) a partir de 7 anys
 3. I3 (tira verda) a partir de 10 anys
 4. JN (tira groga) a partir de 12 anys. 
 • Terminals de consulta. Disposem de quatre terminals de consulta. El temps màxim d’ús dels ordinadors, si hi ha gent esperant, és de trenta minuts.
 • Wi-Fi
 • Reprografia. Preus públics. Impressions: b/n 0,16 € per full (més de 10 impressions, 0,13), color 0,33 € per full (més de 10 impressions, 0,28). Fotocòpies A4: b/n 0,14 € per full (més de 10 impressions, 0,11), color 0,30 € per full (més de 10 impressions, 0,25). Fotocòpies A3: b/n 0,22 € per full (més de 10 impressions, 0,18), color 0,38 € per full (més de 10 impressions, 0,32).
 • Informació
 • Programació infantil i dinamització lectora
 1. Periòdicament organitzem activitats de dinamització lectora per al públic infantil, ja sigui en forma de contacontes, tallers, espectacles diversos amb la intenció de generar vocació lectora i despertar la creativitat als més petits.
 • Col·lecció local Què hi podeu trobar? Tot tipus de llibres i materials sobre el municipi de la Cellera, el Pasteral i la vall del Ter-Brugent, publicacions periòdiques (revistes com ‘Pels Pèls’, ‘Arrels’, programes de festes del Roser, butlletins municipals, etcètera), i un dels nostres actius més característics: la música i els grups locals. També teniu accés a publicacions històriques d’interès local com ‘Albada’,  quinzenari escolar de l’Escola de Nois de la Cellera de Ter, apareguda el 1935, i el butlletí mensual informatiu ‘Hogar’, portaveu del Centre Parroquial de la Cellera de Ter (1951-1956).
 • Arxiu històric La biblioteca és el punt centralitzat d’informació cultural i de recerca sobre el municipi. També és la porta d’entrada de consultes externes de l’arxiu històric municipal i dels fons particulars i familiars que s’ha anat incorporant gràcies a cessions i donacions de persones del poble. Si necessiteu consultar documentació presencialment, és aconsellable que ens contacteu de dimarts a dijous de 9 a 15 h (biblioteca@lacelleradeter.cat / 972 42 25 11)
 • Teniu al vostre abast, en accés obert, les sèries de llibres d’actes del ple (1890-2006), la comissió de govern (1985-2006), comissió municipal permanent (1974-1984), juntes i padrons d’habitants (1887-1969). Està disponible al repositori Arxius en Línia, del Departament de Cultura